Uno de cada 3 berlineses ahorra para Navidad

Leo una pequeña nota de prensa:

Jeder dritte Berliner spart bei Weihnachtsgeschenken

Para muchos españoles que para estas Navidades si pueden, van a tirar de su tarjeta de crédito y en la llamada "cuesta de Enero" Dios dirá, les puede sonar algo extraño, que se tenga que ahorrar para comprar los regalos de Navidad. Pero, para uno que vive en Berlín, que sabe que aquí las tarjetas de crédito, en pocos lugares son aceptadas y sabe que muchos berlineses nunca han tenido una tarjeta de crédito, es algo normal leer esta noticia Lo que si es normal por aquí son las llamadas EC Karte, tarjetas de débito,que una vez hecha la compra, automáticamente se te carga en la cuenta.
1/3 parte de los berlineses calcula gastar menos dinero que el año pasado 2007. Un 60% piensa disponer del mismo presupuesto que el año pasado y el 10% más o menos restante con algo más que el año pasado.
El 41% de los encuestados calculan con un presupuesto de 100€, un 37% hablan de un cifra de hasta 500 € y los demás piensan en regalos de coste nulo.
El regalo preferido sigue siendo el libro. Esto parece España :-)

Libros
Vocabulario / der Wortschatz
  • die Dritte = la tercera
  • das Geschenk = el regalo
  • sparen = ahorrar
  • die Weihnachten = la Navidad

Comentarios

Ferran ha dicho que…
Tal com estan les coses a Espanya, Carles, apostaria el que fos que, enguany, ni targetes de crèdit. Les dades de l'atur són esgarrifoses, no para d'augmentar, i la sensació de "pànic generalitzat" és més que un titular periodístic. S'ha de ser aquí per veure-ho; la cosa està "xunga".

Molts records.
Carles Codina Calm ha dicho que…
Si Ferran, alguna noticia m'arriba se que la cosa per Espanya no esta molt bé que diguem.
La sensació de pànic no es exclusiva d'Espanya, fa uns moments l'Irene me deia que també havia sentit per la radio que els alemanys tenen por al futur, per no dir pànic.
El vaixell s'esta començant a enfonsar i segons on estas del vaixell o veus venir abans.
Per desgracia l'economia espanyola els darrers anys ha estat molt muntada sobre l'especulació immobiliària, i ara ho paguem,...
També es diu que normalment el principi de la crisi es nota primer als llocs més rics i d'igual manera si hi ha una recuperació també es nota primer a aquests llocs, així aquí a Alemanya on més se sent la crisi ara es al sur i a l'entorn de les fabriques del automòbil, on tens una institució bancaria que despatxarà més de 5.000 treballadors, on l'Opel i les fabriques subsidiàries criden demanant ajuda al estat, a la Volkswagen que te els magatzems plens, als concessionaris de cotxes que veuen que els alemanys ara s'estimen més un cotxe de segona mà que un de nou,...
Berlín es pobre, aquí fins ara només hi havien projectes de futur, Lehman Brothers i companyia han deixat molts projectes immobiliaris per començar, els edificis ningú els aixecarà, però com a màxim algun arquitecte i delineant perdrà la feina...
Caure d'un primer pis(Berlín) fa menys mal que caure d'un setè(Espanya),...
El problema es que això només acaba de començar.
Jo apuntaria dues coses, el segon tsunami que espera a Espanya serà el tema del automòbil, la Nissan es calderilla,...Si jo fos polític mouria mar i muntanya en busca de xinos, indis,rusos... BRICs i el Deu que sigui perquè invertissin a Espanya i bellugaria el tema de les energies renovables per tort i dret.
I a nivell personal tenim que començar a viure el dia a dia, amb pocs plans de futur. Sobre tot no caure en el pànic, encara que veiem que tot l'entorn s'ens enfonsa. Pensar que fins la mort si arriba viu.
La cosa es anar fen la piu piu mentre podem,..
Records i salut