De compras en Berlín : KaDeWe | Euroescapadas

KaDeWe, Kaufhaus Des Westens Department Store,...KaDeWe, imagen de MD111 via Flickr

De compras en Berlín : KaDeWe | Euroescapadas
:

"Inaugurado en 1907, Kaufhaus des Westens ( en inglés ”Department Store of the West”, usualmente abreviado a KaDeWe), es el almacén más grande en Alemania que cuenta con siete plantas de artículos de lujo, ropa, productos de belleza y artículos para el hogar."
Enhanced by Zemanta

Comentarios

Ferran ha dicho que…
Saps què m'agrada del KaDeWe, Carles? de tant en tant ho faig: arribar-m'hi dissabte a quarts d'onze del matí, amb el diari sota el braç, i fotre'm un esmorzar d'aquests "marranots" (amb bacon, salsitxes i tota la parafernàlia), assegut al costat de la fantàstica vidriera, amb Berlin als peus. Einfach toll!
Carles Codina Calm ha dicho que…
Das ist vorbei.
Les teves paraules me porten al passat quan vivia a Olot i aquests esmorzars que tu en dius "marranots" eren habituals, una bona amanida de confitat(bròquil,col,bitxos), seva, tomata cansalada virada o un peltruc (botifarra ample) del Mallol i 1 ó 2 Voll Damms, o els sopars amb façols de Santa Pau amb Cansalada del coll que es més grassa que la virada(bacon).
Això era el passat, en aquells temps jo cremava moltes calories, era l'habitual, era el que es menjava en aquell temps i a més ningú ens havia dit que això era "marranot"...
Ara el que escriu apenes crema calories, i a més, desde que vaig arriba a Berlín(ara aviat farà 6 anys), me vaig fer vegetarià, vaig decidir que per poder alimentar-me no tenia que engabia ni sacrificà la vida de cap esser viu. Com dic a la capçalera aquests esmorzars sind vorbei.
A més, si afegeixes que desde fa un any més o menys tampoc prenc llet, ni formatges,.. amb el mateix fonament(explotació de vaques,cabres,...), el visitar cafeteries o restaurants "ist vorbei" més en aquest país on per tot tens llet i formatge.
Les teves paraules me fan pensar que paradoxalment no he exercit massa de turista a aquesta ciutat, perquè la veritat es que potser he entrar un parell de vegades el KaDeWe i potser no he arribat al pis de dalt perquè no tinc present aquesta vidriera que tu menciones...
Les teves paraules també me fan pensar e imaginar-té't sentat amb el diari a les mans davant d'una taula amb l'esmorzar que dius i un Berlin assolellat com el que hem tingut aquest passat dissabte, als teus peus, amb el teu rostre ple de satisfacció,.. i no puc més que dibuixà un somriure als meus llavis,...Com tu dius Einfach toll!
:-)